Historie

IMG_6270Flere fra KRIK-miljøet, hadde i flere år gått med drømmer og visjoner om et tilbud om kortere bibelskolekurs i Norge, og da gjerne i fjellheimen! Flere av disse hadde selv tidligere gått slike kurs i utlandet, som blant annet DTS gjennom Ungdom i Oppdrag eller forskjellige kortere bibelskolekurs på  Fakkelbærerne sine skoler rundt om i verden (som f.eks. Tauernhof i Østerrike og Capernwray Hall i England). Synne Husby (bildet) var en av disse.

 

Tidlig på 2000-tallet begynte disse som selv hadde gått korttids bibelskoler i utlandet,
å komme sammen for å søke Gud og drømme sammen om muligheten for noe slikt i Norge.
Det som en gang var drømmer og visjoner, ble etterhvert en realitet!

 

Hemsedølen Øyvind Thorset (bildet, venstre)DSC_7015Turfelleskap mente at et slikt sted måtte ligge i Hemsedal, midt mellom øst og vest, med det beste av fjell som Norge kunne by på.
Han såg for seg  «Hemsedal fjellhotell» (som det het) som et egnet  sted for dette, og spurte eierne om stedet var til salgs.

 

I en sonderingsprosess i forhold finansiering kom han i kontakt med Ola Arnfinn Haraldset (bildet, høyre).

 

 

 

I desember 2004, etter noen runder,  bestemte Ola Arnfinn Haraldset seg for å kjøpe stedet  –  dersom KRIK ville være med å fylle det med innhold.IMG_5658
Et driftselsekap bestående av KRIK, Ola Arnfinn Haraldset og Jon Thorset (fra til Øyvind) ble etablert våren 2005. Helene og Gudmund Juliebø (bildet) ble ansatt som bestyrerpar og seinsommers 2005 var drifta i gang. Sommeren og høsten 2006 startet de første Fjellbibelskolekursa, Opptur og TimeOut. Med åra har kurstilbudet på stedet økt, i tillegg til at KRIK Høyfjellssenter er vertskap for mange grupper igjennom året. 3 nye hytter har også blitt bygd på tunet siden oppstarten, i tillegg til fotballbinge, sandvolleyballbane og 13 meter høyt klatretårn. KRIK Høyfjellssenter ønsker å være gode på innhold og aktivitet. Se visjon og verdier for stedet her