KHH lanserer ny TimeToGo – en tredje bibelskole

Fjellbibelskolen ved KRIK Høyfjellssenter Hemsedal kunngjør i dag at de lanserer en tredje skole i januar 2018. Skolen heter TimeToGo og skal utruste og sende unge kristne rundt i verden for å bringe evangeliet om Jesus Kristus ut med kjærlighet og praktisk tjeneste.

 

TimeToGo i fornyet innpakning har oppstart 2. januar 2018 og inkluderer fem uker med undervisning og utrusning ved KRIK Høyfjellssenter, etterfulgt av fire måneder hvor studentene får tjene i Tanzania, Jordan, Nord-Norge og Hemsedal. Avhengig av deres utdannelse og ferdigheter vil deltakerne være involvert i forskjellig arbeid som å hjelpe til på barnehjem eller ved medisinklinikker, utvikle ungdomsprogram, bygge hus, og møte behov hos mindre privilegerte barn, familier og enker.

 

«Vårt mål er ikke å skape en misjonsskole hvor folk bare kan fylle hodene med mer kunnskap,» sier TimeToGo leder Marcus Yoars. «Vi ønsker reise opp kristne som får erfare hva det betyr å leve misjonalt for Guds rike – inkludert å bruke sine ferdigheter for å hjelpe praktisk – og som etterpå kommer tilbake til sine hjemsteder, jobber og lokalmiljøer her i Norge.»

 

Fjellbibelskolen som ble etablert i 2006 tilbyr allerede to skoler. TimeOut 10 uker på høsten, og Opptur 3 uker på sommeren. Begge kombinerer undervisning med fysiske utfordringer, turer og indre helbredelse – i nydelige omgivelser i Hemsedal. De siste fem årene har studenter som har fullført TimeOut hatt mulighet til å delta på TimeToGo, et disippelgjøringsprogram som i hovedsak har fokusert på å tjene lokalmiljøet i Hemsedal.

 

Nå får TimeToGo-deltakere mulighet til å tjene noen av verdens fattigste og minst nådde mennesker – fra syriske flyktninger i Jordan til samene i Nord-Norge. I løpet av dette første året vil TimeToGo-team dra til Arusha i Tanzania, Amman i Jordan, men også Hammerfest og Hemsedal i Norge. Deltakerne vil samarbeide med etablerte lokale menigheter og organisasjoner som har vært på disse stedene i lengre tid. Det er allerede planer om å utvide med å sende team til Asia og Sør-Amerika.

 

«Gjennom samarbeid med disse lokale menighetene og organisasjonene kan vi tilby studentene stor bredde i muligheter for både opplevelser og for tjeneste,» sier Yoars. «I Jordan, for eksempel, trenger de alt fra doktorer og sykepleiere til engelsklærere eller sosialarbeidere som kan hjelpe traumatiserte ofre. Til de andre stedene er det behov for lærere, bygningsarbeidere, sosialarbeidere og mer. Uansett hvilke ferdigheter, utdannelse eller lidenskap så finnes det muligheter for deg. Og det er det utrolige med å bli med på Guds misjon: det er alltid en plass du kan bli brukt til å forandre liv.»

 

TimeToGo varer fra 2. januar til 1. juni 2018. For å søke må man være 20 år eller mer. Vanligvis er søkerne mellom 20 og 40 år. Det er nå mulig å ta et helt «skoleår» ved KRIK Høyfjellssenter. Først TimeOut, 10 uker på høsten, deretter ta en lang juleferie og fortsette med TimeToGo på vinteren og våren.

 

For mer informasjon eller for søknad, klikk her.